













tā tas sākās
Ko Paskāls stāsta par savu dzīvi un vīnu

Jau agrā bērnībā dzīve Riceys, starp 288 vīnsaimniecībām, mana ģimene lēnām vilka mani vīnkopības dzelmēs. Es nepretojos, bet ar lielu prieku ļāvos tajās ienirt….
Patstāvīgas vīndara gaitas sāku 1973. gadā ar vienu vienīgu bagāžu – ar pārliecību, ka kādu dienu uz mūsu ģimenes galda stāvēs mūsu pašu radīts šampanietis. Pateicoties Colette, manas sieviņas atbalstam, mēs sākām pirkt neapstrādātus laukus un papuves. Pēc ilgiem meklējumiem un biežiem pārceļojumiem mēs beidzot iegādājāmies īpašumu un nodibinājām savu šampanieša namu. Šodien, pateicoties manu dēlu palīdzībai, mēs ražojam 80 000 pudeles gadā.
Ceļš no vīnogu stāda iestādīšanas brīža līdz vīnogu ķekara noplūkšanai jau ir emocijām pārbagāts, bet mūsu lielākā vēlēšanās ir radīt šampanieti, kurš priecētu katru tā degustētāju. Tieši tāpēc no pirmā vīnogu stāda iestādīšanas līdz pirmās šampanieša pudeles atvēršanai mums bija nepieciešami 28 gadi.
28 gadi pacietības, sapņu, daudz cerību un neliela neprāta pieskārienu…28 gadi… kāda bauda bija atvērt mūsu pirmo darba augli… un kāds gandarījums, to baudot- mums ir izdevies!
Šodien mēs priecājamies, ka mums ir ar ko dalīties. Priekā!

HVE ir prestižs Sertifikāts, kas pierāda, ka vīndaris neizmanto savā vīnā pesticīdus.

Vides sertifikāts, ko atzinusi Francijas Lauksaimniecības ministrija
šampanietis
Šampanieša piedāvājums Pascal Walczak
-
Champagne Pascal Walczak, Extra Brut
- Novērtēts ar 0 no 5
Sauss un lieliski balansēts šampanietis, kā pamatā dominē citrusaugļu – citrona un greipfrūta kā arī grauzdētas maizes aromāti.
Gads: 2016
Reģions: Champagne, Les Riceys
Vīnogu tips: 75% Pinot Noir / 25% Chardonnay
Alk. līmenis: 12%
Tilpums: 750 ml
Uzglabāšanas ilgums: 3 – 4 gadi
Degustācijas temperatūra: 6 – 7 grādi
Izturēšanas formāts: 24 -36 mēneši/inox tvertnē -
Champagne Pascal Walczak, Brut Prestige NBA
- Novērtēts ar 0 no 5
Sauss, labi strukturēts šampanietis, kurā dominē gatavu citrusaugļu un kauliņaugļu notis. Pēcgaršā jūtams arī nedaudz grauzdējums un saldu cepamgaršvielu nianses. Ilga, noturīga pēcgarša. Krēmīgs burbuļu muss.
Gads: 2016
Reģions: Champagne, Les Riceys
Vīnogu tips: 75% Pinot Noir / 25% Chardonnay
Alk. līmenis: 12%
Tilpums: 750 ml
Uzglabāšanas ilgums: 3 – 4 gadi
Degustācijas temperatūra: 6 – 7 grādi
Izturēšanas formāts: 36-48 mēneši/Inox tvertneĪpāšības: Oficiālais Nacionālās Basketbola Līgas šampanietis 2010/2011 sezonās.
-
Champagne Pascal Walczak, Blanc de Noir
- Novērtēts ar 0 no 5
Ļoti spēcīgs, bet tajā pašā laikā līdzsvarots šampanietis. Citrusaugļu aromāti, tādi kā greifrūts un klementīni, jūs pavadīs aperitīva vai maltītes laikā.
Gads: 2016
Reģions: Champagne, Les Riceys
Vīnogu tips: 100% Pinot Noir
Alk. līmenis: 12%
Tilpums: 750 ml
Uzglabāšanas ilgums: 3 – 4 gadi
Degustācijas temperatūra: 6 – 7 grādi
Izturēšanas formāts: 36-48 mēneši/Inox tvertne -
Champagne Pascal Walczak, Millesime 2016
- Novērtēts ar 0 no 5
Jūtam diezgan kompleksu, smalku citrona un eksotisko augļu klātbūtni. Šo šampanieti Paskāls gatavo tikai ražīgākajos gados, jo Cyries Millesime izmantojo tikai pirmā spieduma vīnogu sula, kurai ir visaugstākā kvalitāte.
Gads: Vintage 2016
Reģions: Champagne, Les Riceys
Vīnogu tips: 50% Pinot Noir / 50% Chardonnay
Alk. līmenis: 12%
Tilpums: 750 ml
Uzglabāšanas ilgums: 3 – 4 gadi
Degustācijas temperatūra: 8 – 9 grādi
Izturēšanas formāts: 48 – 54 mēneši Pinot Noir – inox tvertnēs / Chardonnay – koka mucasIesakām: Paturēt glāzē 15 minūtes pēc atvēršanas
Iesakām ar: aperitīvs, ar zivi vai sieru ( Chaource- govs piena siers )
Paskāls stāsta
Ko Paskāls stāsta par savu dzīvi un vīnu
Katru gadu viss sākas no jauna. Katrs vīnogu stāds dod kādu duci pumpuru. Tad tie sāk dīkt un vijas uz visām pusēm, parādās lapas un drīz pienāk brīdis, kad mēs ieraugām pirmās vīnogas. Bet mēs joprojām nezinām, kāds būs brīdis, kad tās būs jānovāc. Neko nezinām, kāda būs to kvalitāte, kāda būs to kvantitāte. Joprojām neko nezinām par gaidāmajiem laika apstākļiem, bet no tiem tik daudz kas atkarīgs.
Un lūk, vīnogu novākšanas laiks tuvojas. Iesācēji gatavās vīnogas vērtētu aptuveni šādi: lielas, mazas, vairāk vai mazāk krāsā piesātinātas, vairāk vai mazāk saldas un aromātiskas. Mēs, vīndari ar stāžu, ja tā var teikt, vīnogas garšojam jau kādu laiku pirms to novākšanas. Lai jūs labāk saprastu, kāpēc, tad tas ir it kā mēs tās mēģinātu izklausīt, paralēli atsaucot atmiņā aizgājušos gadus, kas bijuši līdzīgi esošajam. Tomēr neviens gads neatkārtojas pilnībā.
Un jā…vīnogu novākšana… kādi laika apstākļi mūs gaida, kad sākt vākt? Varbūt vēl nogaidīt mirkli? Ar kuriem vīnogu laukiem sākt? Kuras vīnogas kuram šampanietim? Šīs šim , bet varbūt šīs?
Katru gadu daba mums dod izejas produktu un katru gadu tas ir savādāks. Mūsu vēlēšanās ir pēc trim gadiem iegūt no tā kvintesenci (antīkās pasaules piekto elementu). Kāds skaists mūsu cerību un šaubu barots projekts. Vai jūs esat ievērojuši, ka katram vīndarim vīns garšo savādāk? Tāpat kā viena vīndara dažādi milezīmi ir citādi.
Gadu no gada mēs « pieslīpējam » mūsu darbu vīna laukā, mūsu vinifikācijas procesi un milezīmi kļust arvien daudzveidīgāki. Jums tiek piedāvātas dažādas garšas sensācijas. Tagad jūsu kārta tās atklāt un izbaudīt.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME!

ALKOHOLISKOS DZĒRIENUS IR AIZLIEGTS PĀRDOT, IEGĀDĀTIES UN NODOT NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM!