Par vīndari

La Croix de Saint Jean

tā tas sākās

Ko Michel stāsta par savu dzīvi un vīnu

La-Croix-bilde-rotated.jpg

Mūsu vīndarītava atrodas Minervois ( Francijas dienvidos, Languedoc-Roussillon reģionā), kur jau 3. paaudzē mēs audzējam vīnogas un ražojam vīnu. Mans vecvectēvs Pierre audzēja persikus, bet mans tēvs Robbert, kuram šodien ir jau 78 gadi,  bija pirmais mūsu paaudzē, kurš nolēma audzēt  vīnogas, sastādīja pirmo vīnogu lauku, kļūstot par pionieri vīnogu novākšanā ar rokām šajā apgabalā.  Šodien 3 dzimtas ir vienojušās vienā darbā, jo mums ir pievienojušies jaunākie dzimtas  pārstāvji-Annabelle (Anabel) un Alexis (Aleksi).

Mūsu vīnogu lauki atrodas Montagne Noire Z-A flangā, no 80-400m augstumā. Šī puse salīdzinoši ir vēsāka un tam ir savas priekšrocības- tas sniedz mūsu vīnam svaigumu un aromātu eleganci. Mums pieder 20ha vīnogulāju. Mēs audzējam galvenokārt 3 vīnogu šķirnes – Syrah (Sira), Grenach (Grenaš), Mourvedre (Murvedr). Vīnogulāju vecums ir no 10-100 gadi.

Es (Michel) ļoti  lielu uzmanību pievērsu augsnes izpētei un stādīju vīnogas dažāda sastāva augsnē un dažādās ekspozīcijās pret sauli. Tam bija tikai viens mērķis – iegūt dažādu garšu un smaržu buķetes.

vīna piedāvājums

Vīna piedāvājums La Croix de Saint Jean

  • La Croix de Saint Jean, Cuvee MichelQuick View
    • La Croix de Saint Jean, Cuvee MichelQuick View
    • La Croix de Saint Jean, Cuvee Michel

    • Novērtēts ar 0 no 5
    • Miesīgs sarkanvīns ar visaptverošu garšu un zīdainu tanīnu. Sulīgs un samtains, kā pamatā dominē melno un sarkano ogu sajaukums ko nobeigumā pastiprina viegla pikantuma nots.

      Gads: 2017
      Reģions: Languedoc, Minervois AOP
      Vīnogu tips: Syrah 50% Grenache 30% Mourvedre 10% Cinsault 5% Carignan 5%
      Alk. līmenis: 14.5%
      Tilpums: 750 ml
      Uzglabāšanas ilgums: 3 – 5 gadi
      Degustācijas temperatūra: 17 grādi
      Izturēšanas formāts: 7 mēneši/inox tvertne
      Ieteicams: Dekantēt 30 minūtes

      Saldums

      Pilnmiesība

      Tanīni

      Svaigu sarkano un melno augļu sajaukums, kas atļauj šo vīnu pasniegt pie dažādiem ēdieniem, sākot ar vienkāršu barbekju līdz pat samalkām gaļas delikatesēm.

    • 11.50
  • La Croix de Saint Jean, Lo MainatgeQuick View
    • La Croix de Saint Jean, Lo MainatgeQuick View
    • La Croix de Saint Jean, Lo Mainatge

    • Novērtēts ar 0 no 5
    • Dienvidfrancijas vīns ar lielisku tekstūru, kas saplūst ar noapaļojušos tanīnu. Garšas pamatā dominē avenes, kas dod vietu arī melno ogu niensēm kā upenes un kazenes, ko pastiprina fonā garšvielas un melnā olīva. 

      Gads: 2017
      Reģions: Languedoc, Minervois AOP
      Vīnogu tips: 70% Grenache Noir / 30% Syrah
      Alk. līmenis: 14.5%
      Tilpums: 750 ml
      Uzglabāšanas ilgums: 8 gadi
      Degustācijas temperatūra: 18 grādi
      Izturēšanas formāts: 7 mēneši/betona tvertne
      Ieteicams: Dekantēt 30 minūtes

      Saldums

      Pilnmiesība

      Tanīni

      Ar liellopu steiku, ceptu pīli, liellopa gaļas medaljoniem, liellopa tartaru, sieriem u.c

    • 14.50
  • La Croix de Saint Jean, Lo PaireQuick View
    • La Croix de Saint Jean, Lo PaireQuick View
    • La Croix de Saint Jean, Lo Paire

    • Novērtēts ar 0 no 5
    • Pilnmiesīgs sarkanvīns ar patīkamu struktūru un smalku tanīna klātbūtni. Pamatā dominē melno ogu garšas kā kazenes un upenes ar vieglu pikantuma akcentu. Visu šo pastiprina lieliski integrēts, diskrēts ozolkoka aromāts.

      Gads: 2015
      Reģions: Languedoc, Minervois AOP
      Vīnogu tips: 65% Syrah / 30% Grenache Noir / 5% Mourvedre
      Alk. līmenis: 14.5%
      Tilpums: 750 ml
      Uzglabāšanas ilgums: 12 gadi
      Degustācijas temperatūra: 18 grādi
      Izturēšanas formāts: 12 mēneši/ozolkoka muca
      Ieteicams: Dekantēt 1 stundu

      Saldums

      Pilnmiesība

      Tanīni

      Ar liellopu steiku, ceptu pīli, liellopa gaļas medaljoniem, liellopa tartaru, sieriem u.c

    • 21.50

Michel stāsta

Ko Michel stāsta par savu dzīvi un vīnu

Mūsu vīna gatavošanas pagrabi ir ekipēti ar nelielām cementa un inoksa cisternām. Mēs izmantojam gravitāti, lai pēc iespējas mazinātu oksidēšanās procesu. Atkarībā no vīna macerācijas process ilgst no 20-40 dienām.

Le Paire vīna iegūšanā mūsu vīndarītava bija pirmā Languedoc un 2. Francijā, kura macerācijas un fermentācijas procesus veica vienā un tajā pašā mucā. Aptuveni 40 dienas vīna mucas tiek grozītas 2 reizes dienā, lai nogulsnes kārtīgi samaisītos ar vīnogu sulu. Tas palielina aromātu nokļūšanu vīnā. Vīnā nonāk  apjomīgi un sabalansēti aromāti. Tas ir bagātīgs, elegants, ar nepieciešamo salduma klātbūtni.

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME!

ALKOHOLISKOS DZĒRIENUS IR AIZLIEGTS PĀRDOT, IEGĀDĀTIES UN NODOT NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM!