Par vīndari

Dommaine Bellevue

tā tas sākās

Ko Patriks stāsta par savu dzīvi un vīnu

Esam tipiska ģimenes saimniecība.

Mēs audzējam vīnogas un ražojam vīnu jau ceturtajā paaudzē. 60-os gados mans tēvs nolēma uzlabot vīnogulāju kvalitāti, lai dzimtai piederētu tikai augtākā labuma vīnogu stādi.

Šodien mums pieder 40 ha vīnogulāju:

– 30 ha Sauvignon Blanc
– 1.5 ha Chardonnay
– 3 ha Gamay Touraine
– 3 ha Cabernet (Franc un Sauvignon)
– 2 ha Côt (Malbec)
– 0.5 ha Chenin Blanc

HVE 3. pakāpe ir prestižs Sertifikāts, kas pierāda vīndara saudzīgo attieksmi pret dabu.

vīna piedāvājums

Vīna piedāvājums Domaine Bellevue

  • Izpārdots
    Domaine Bellevue, Methode Traditionnelle BrutQuick View
    • Out of Stock
      Domaine Bellevue, Methode Traditionnelle BrutQuick View
    • Domaine Bellevue, Methode Traditionnelle Brut

    • Novērtēts ar 0 no 5
    • Dzirkstošais baltais vīns, bruts, kas ražots pēc tā saucamās tradicionālās metodes. Tā nogatavināšana pagrabā prasa 1 gadu

      Gads: 2019
      Reģions: Touraine AOC
      Vīnogu tips:  Chenin blanc / Menu Pineau
      Alk. līmenis: 12.5%
      Tilpums: 750 ml
      Uzglabāšanas ilgums: Tūlītējai degustācijai
      Degustācijas temperatūra: 6-8 grādi
      Izturēšanas formāts: 12 mēneši/inox tvertne

      Saldums

      Pasniedzams: ļoti labi atdzesēts, aperitīvā vai ar desertu.

    • 13.00
  • Domaine Bellevue, Touraine RoseQuick View
    • Domaine Bellevue, Touraine RoseQuick View
    • Domaine Bellevue, Touraine Rose

    • Novērtēts ar 0 no 5
    • Sauss rozā vīns, kas ir diezgan piesātināts priekš rozā vīna gan krāsā, gan garšas niansēs, kuras sastāv pamatā no pārgatavām sarkanajām ogām, tajā pašā laikā spēcīgi garšu pasvītro sarkanie apelsīni (blood orange).

      Gads: 2019
      Reģions: Touraine AOC
      Vīnogu tips:  30% Cabernet Franc / 30% Gamay / 20% Côt / 10% Cabernet Sauvignon / 10% Pineau d’Aunis
      Alk. līmenis: 13.5%
      Tilpums: 750 ml
      Uzglabāšanas ilgums: 2 – 3 gadi
      Degustācijas temperatūra: 8 – 10 grādi
      Izturēšanas formāts: 5 mēneši/inox tvertne

      Saldums

      Skābums

      Saderība – gaļīgākas zivs ēdieni/tartari, āzijas virtuve, bietes, tomāti, pasta ar tomātu mērci, prošūto.

    • 11.50
  • Domaine Bellevue, Cabarnet 2009Quick View
    • Domaine Bellevue, Cabarnet 2009Quick View
    • Domaine Bellevue, Cabarnet 2009

    • Novērtēts ar 0 no 5
    • Sarežģītu aromātu apkopojums – pikantuma notis, ar grauzdiņu, timiānu un apelsīna liķiera smaržu. Stilistiski viegls vīns kurā dominē tumšo augļu nianses kā gatavas aronijas, gatavas upenes, un aromātā noteikti sajutīsiet herbālas notis, kas būs nedaudz upeņu lapas un eikalipts, kas ir klasiska aromāta iezīme Cabernet Franc vīnogu šķirnei.

      Gads: 2009
      Reģions: Touraine AOC
      Vīnogu tips: 60% Cabernet Franc / 40% Cabernet Sauvignon
      Alk. līmenis: 12.5%
      Tilpums: 750 ml
      Uzglabāšanas ilgums:  3 – 4 gadi
      Degustācijas temperatūra: 15 – 17 grādi
      Izturēšanas formāts: 12 mēneši/inox tvertne

      Saldums

      Pilnmiesība

      Tanīni

      Iesakām ar sarkanās gaļas ēdieniem, grilētiem ēdieniem ar bbq mērci un medījumu.

    • 12.00
  • Domaine Bellevue, Sauvignon BlancQuick View
    • Domaine Bellevue, Sauvignon BlancQuick View
    • Domaine Bellevue, Sauvignon Blanc

    • Novērtēts ar 0 no 5
    • Bagātīgs, trekns baltvīns ar balansētu skābuma līmeni. Sajūtam aromātā vieglu dūmu smaržu, ko komplimentē garšā citrusaugļi, kā greipfrūts un apelsīna marmelāde, ko pastiprina dažādu eksotisko augļu notis. 

      Gads: 2020
      Reģions: Touraine AOC
      Vīnogu tips:  100% Sauvignon Blanc
      Alk. līmenis: 12%
      Tilpums: 750 ml
      Uzglabāšanas ilgums: 2 – 3 gadi
      Degustācijas temperatūra: 8 – 10 grādi
      Izturēšanas formāts: 4 mēneši/inox tvertne

      Saldums

      Skābums

      Ēdiena saderība: Aperitīvs, lasis, zandarts

    • 11.80

Patriks stāsta

Ko Patriks stāsta par savu dzīvi un vīnu

Bellevue ir vīnogu audzēšanas un vīna ražošanas saimniecība jau 4. paaudzē. Mēs audzējam vīnogas un ražojam vīnu, respektējot dabu un cienot mūsu vīna ražošanas tradīcijas. Ak, jā, es aizmirsu pateikt, ka mēs to darām ar aizrautību vai varbūt labāk būtu teikt mīlestību  ( tiešs tulkojums no franču valodas būtu “ar kaisli”!) , un tas ir pats svarīgākais.

Man tas nozīmē no pirmprodukta ( ogas) nerūpnieciskā ceļā radīt kvalitatīvu vīnu. Tas ir tāpat kā no māla gabala izveidot skaistu vāzi. Man tas ir radīšanas process.

Katrs milezīms ir savādāks un tieši tas ir pats intersantākais. Man ir jāspēj sajust vīnogas kvalitāti, lai pareizi piemērotu tai manas vīndarīšanas zināšanas. Un tad, un tas ir pats svarīgākais, lai gala rezultātā radītu vīnu, kurš pilnībā apmierinātu tā baudītāju. 

Lai vīnu baudītu pareizā temeperatūrā. Lai vīna cienītājs spētu sajust un novērtēt dažādos vīna aromātus.

Sāksim ar to, ka Francijas vīns tā ir mūsu  vēsture un kultūra.

Tā ir garšu, smaržu un krāsu daudzveidība. Un beigu beigās tā ir ļoti strikta reglamenta ievērošana, kura pakļautībā atrodas daudzās Francijas apelācijas. 

ALKOHOLA LIETOŠANAI IR NEGATĪVA IETEKME!

ALKOHOLISKOS DZĒRIENUS IR AIZLIEGTS PĀRDOT, IEGĀDĀTIES UN NODOT NEPILNGADĪGĀM PERSONĀM!